Lägg fiskfiléernai botten av en ugnsfast form och salta och peppra generöst. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihopoch grädda
Det blir så gott när man blandar potatisen såhär och bara lägger laxen ovanpå. En riktigstorfavorit här hemma medkrämigdillpotatisoch massor av citronpeppar
Ställ potatisen på spisenoch när den börjar koka är det dags att ställa inlaxeniugnen. (jag brukar servera laxenmed pressad potatisoch då går det snabbare att koka den om man skär den imindrebitar)
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnenmed ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Under tidenvispaihop creme fraichemed kräftosten ooch hummerfond. späd ev medlite mer vätska. Stäng av plattan och rör ner hackad dilloch kräftstjärtar
Rör idilloch smaka av medcitronsaft, salt och peppar. Dela laxenibitaroch lägg över purjolöken. Skölj ochstrimla purjolöken och lägg i botten på en smord form
Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dilloch gräslök. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda medcitronpeppar
Rör ner dillochromoch smaka av med en gnutta cayenne. Vi serverade med pressad potatisoch "bellaverde" som är en ganska ny grönsak typ en korsning mellan sparrisochbroccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.