Här kommer receptet. Jag gjorde en väldigt smarrig varmsmörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Täck med fyllning. Gör likadant med nästa lager också. Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Breder ut hälften av kräft- och räkfyllningen på första lagret bröd. Jag gillar denna ganska lyxiga smörgåstårtan som är ren i smakerna och vacker att titta på
Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
För är de något vi alla kämpar med så är de att göra saker och ting snabbt snabbt snabbt. Servera denna rätt med antingen ris eller ett gott potatismos
Blanda dippulvret med creme fracihen. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. Vi dammar av en gammal 70-talklassiker som inte är att förakta. 1 st ägg att pensla med. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader. -Mama Skogly ♥ 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.