Julens gröna paj
Milda.se
Milda.se

Julens gröna paj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl Milda Mat
  • 3 ägg
  • 100 g ädelost
  • riven
  • 75 tsk salt
  • 1.5 dl ost
  • riven
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 1 paket djupfryst
  • hackad grönkål
  • 500 gr
  • 4-5  dl förvälld hackad färsk grönkål eller
  • 75 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 krm salt
  • 100 g Milda Mat- och Bakmargarin i folie
  • 5 msk kallt vatten


Beskrivning

    Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och salt tillsammans med kylskåpskallt margarin skuret i små bitar.

    Finfördela margarinet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen och låt den vila övertäckt i kylen ca 1 timme.

    Sätt ugnen på 225°C.

    Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen och nagga botten med en gaffel. Klä pajdegskanten med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så glider inte kanterna ner under gräddningen.

    Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Sänk värmen till 175°C.

    Koka den färska grönkålen ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skär bort de grova stjälkarna.

    Finhacka grönkålen i matberedare. Lägg den frysta grönkålen i ett durkslag och låt den både tina och rinna av, innan den hackas i matberedare.

    Vispa samman ägg och matlagningsgrädde. Tillsätt grönkål, ädelost, salt och svartpeppar.

    Häll smeten i pajskalet. Strö över riven ost.

    Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

    Servera pajen varm eller avsvalnad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.