Jul

Jul

  • 8 Recept
Brysselkål med getost och fikon

Brysselkål med getost och fikon

Ingredienser Portioner. 4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Nu finns det en massa god grönkål i affärerna. Jag bakade en paj med grönkål och ädelost. Ingredienser. Deg
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Julens gröna paj

Julens gröna paj

Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och salt tillsammans med kylskåpskallt margarin skuret i små bitar. Finfördela margarinet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Fyra sorters Fudge och Kola

Fyra sorters Fudge och Kola

10 skumtomtar. 1150 g vit choklad. 150 g smör. 12 dl strösocker (kan minskas). 11 dl vispgräddeKlipp eller skär skumtomtarna i små bitar
LAKRITSKOLA MED FLINGSALT OCH EN VINNARE!

LAKRITSKOLA MED FLINGSALT OCH EN VINNARE!

Lite kola hör ju allt till bland julgodiset. I dag är det alltså lucia, en fin tradition tycker jag. I går kväll var det luciafirande i Morups kyrka