I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av gröna tomater och tomater på väg att mogna helgen som gick
Här är mitt grönajulbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Jag har pratat mycket om julkänslor på sista tiden, och mer blir det. Därför behövde vi en enkel lunch mitt på dagen, och det var alltid mammas hemmagjorda risgrynsgröt och hembakade vörtbröd
Salt och peppar. Rosta valnötterna i stekpanna, dra åt sidan och låt svalna. Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar
Vi har varit och åkt skridskor på dammen idag, får passa på innan klimatet blir varmare. Röd och grön lasagne, med vitt täcke av ost, som Italiens färger
Så god vegetarisk lasagne, gör den ofta och faktiskt så gillar hela barnaskaran denna. Röd och grön lasagne, med vitt täcke av ost, som Italiens färger
Recept på röd smoothie – hallon, blåbär, apelsin och ingefära. Under hela veckan har jag upplevt sänkt immunförsvar och vaknade upp i morse med en förkylning
Brysselkålsfräs med svarta linser och grillad röd paprika. Detta är vad jag hittade i mina kyl- och frysgömmor en dag då kött och fisk lyste med sin frånvaro i matförrådet
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Och det hoppas jag kunna inspirera till med mitt grönajulbord. Som jag nämnde tidigare har jag dock jobbat med julreceptoch annat julpyssel sen augusti
Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.