1600 g
jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form. Ringla över matolja och rosta i ugnen på 225 grader till de får fin färg. Grovhacka mandeln, ta ut ugnsformen och slå på grädde och strö över mandel. Salta och fortsätt rosta i cirka 10 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar.
I sällskap av detta vin skulle jag rekommendera att gratängen för den som så önskas kompletteras medugnsstektmajskyckling, eller varför inte varmrökt lax
Ta ut kakan ur ugnenoch bred ut krämen på den varma kakan. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som giftesigmedsin sambo Martin, ochmedlilla dottern Elisabet som söt ochlitemotsträvig brudnäbb
Skölj ochrivcitronskaloch blanda med färskost. Skölj potatisenoch koka i saltat vatten. Tillbehör. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg upp i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.