Koka kärnorna i 2 dl vatten i ca 5 minuter. Låt dem svalna lite. Blanda varmt vatten och filmjölk. Rör ut jästen i lite av den ljumma filmjölksblandningen, och häll i resten av
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i yoghurten och sylten. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, 1 ½ liter
Grovbröd på mitt vis2 limpor70 g linfrö1 dl havrekross1 dl solroskärnor200 g rågsikt280 g grahamsbröd4 tsk salt300 g vetemjöl50 g jäst2 dl sirap (och 2 msk såskulör för färgens skull)1 dl lingonsylt12 hackade torkade aprikoser1 l filmjölkBlanda allt det torra
Blanda skaldjursblandningen med lök, dill, gräslök, körsbärstomater, gurka och potatis. Blanda olivoljan med vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner i salladen
8 skivor mörkt grovbröd. Bred smör på brödskivorna, om så önskas. Fördela salladen på brödskivorna. Dela strömmingen och lägg den på de åtta bröden tillsammans med zucchini och rödlök
Att smula grovbröd och blötlägga i mjölk kändes som gammalt och förlegat när jag stod där och gjorde det - men oj vad saftiga och mjuka köttbullarna blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.