Koka kärnorna i 2 dl vatten i ca 5 minuter. Låt dem svalna lite. Blanda varmt vatten och filmjölk. Rör ut jästen i lite av den ljumma filmjölksblandningen, och häll i resten av
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i yoghurten och sylten. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, 1 ½ liter
Grovbröd på mitt vis2 limpor70 g linfrö1 dl havrekross1 dl solroskärnor200 g rågsikt280 g grahamsbröd4 tsk salt300 g vetemjöl50 g jäst2 dl sirap (och 2 msk såskulör för färgens skull)1 dl lingonsylt12 hackade torkade aprikoser1 l filmjölkBlanda allt det torra
Blanda skaldjursblandningen med lök, dill, gräslök, körsbärstomater, gurka och potatis. Blanda olivoljan med vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner i salladen
8 skivor mörkt grovbröd. Bred smör på brödskivorna, om så önskas. Fördela salladen på brödskivorna. Dela strömmingen och lägg den på de åtta bröden tillsammans med zucchini och rödlök
vegetarisk veckomatsedel #36. salsaspagetti, rostad grönsakssoppa & tomka. Innan vi tar oss igenom veckans ätbara tänkte jag bara slänga in en påminnelse om att det idag är sista dagen att tävla om Made by Marys Gröna frukostar-kokbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.