Vill du inte ha mörk skorpa på leverpastejen, ställ då formen i vattenbad i ugnen. Lever och späck hackas till önskad grovhet (1-3ggr i köttkvarn). Fyll önskad form och baka i mitten av ugnen i 175 grader ca 1-11/2 beroende på storleken på formen. ½-1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
Hjemmelavet leverpostej En stor portion. ost, fisk, skinka -allt i många olika varianter och sorter samt den hemmalagade leverpastejen ( som otroligt nog finns att köpa färdiglagad i affärerna i Danmark )
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. ) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
HONUNGS-OCH-CHILIMARINERAD FLÄSKFILÉ MED HALLON-OCH MELONSALLAD OCH HALLONDRESSING. Jag ska mätta 60-70 personer på en studentskiva, och då är fläskfilé ett superallternativ
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Nagga bröden ända ner i botten med en tunn sticka ~20 gånger (så att skorpan inte reser sig från brödet vid gräddning) Häll/spraya därefter lite vatten på bröden och Grädda dem i 60-75 minuter i 200 grader (innertemperatur 98 grader)
Servera med kokt- eller pressad potatis och rårivna morötter. Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form
Ha i detta i smeten omväxlande med smör-mjölkblandningen. Sätt tillbaka kakan i ugnen och låt den grädda i 6 - 8 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i ca 5 - 10 minuter innan den skärs i rutor
Innan bröden sätts in i ugnen, tag exempelvis ett grillspett i trä och gör 20-30 hål ändå ned till botten i formen. 5 liter tar det cirka 70-75 minuter. Pensla skorpan 3-4 gånger med vatten under tiden. Bröden är klara att skära efter 4-5 timmar
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. ) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.