1 Deg
(10 stycken)125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten
1 Fyllning
I (10 stycken)1 fänkål 1 liten rödlök, finhackad ca 5 körsbärstomater, delade i kvartar 2 dl lagrad ost, färskriven 1 msk persilja, finhackad 1 msk timjan, finhackad olivolja salt och svartpeppar
1 Fyllning
II (10 stycken)50 g rucola, grovskuren 15 oliver, grovhackade 25 g pinjenötter, grovhackade 2 dl lagrad ost, färskriven 1 tsk oregano salt och peppar
1 Äggsmet
(10 stycken)2 ägg 2 dl mjölk 2 krm salt 1 krm svartpeppar 5 körsbärstomater, delade i halvor persilja, för att strö över timjankvistar, för att strö överSätt ugnen på 200 grader. Pajdeg
Skär smöret till pajdegen i små bitar. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna i en bunke och tillsätt sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan även göras i matberedare. Tryck ut degen i formarna och låt dem stå i kylen i 20-30 minuter. Förgrädda formarna i ca 10 minuter. Fyllning I
Ansa, ta bort den grova stocken och hacka fänkålen grovt. Värm olivolja i stekpanna och fräs fänkålen tillsammans med rödlöken ca 2-3 minuter. Häll över blandningen i en skål och låt den svalna. Lägg i övriga ingredienser, utom osten, och blanda noga. Fyllning II
Blanda alla ingredienser, utom osten, till fyllningen i en skål. Äggstanning
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Montering
Fördela först fyllning, utom ost, i formarna. Strö sedan i osten överst och häll på äggstanning. Strö över färska kryddor på pajer med fyllning I. Lägg en tomathalva på pajerna med fyllning II. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Minipajer tar inte lika lång tid. Till en normalstor paj eller ca 8 minipajerPajbotten100 g smör3 dl vetemjöl1 krm salt2 msk vattenFyllning250-300 g brieost3 ägg3 dl gräddeca 1 dl mango chutneyArbeta ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa
Pajdegen. Hacka ihop mjölet och margarinet, ta i vatten om det blir för smuligt. Tryck ut degen i formarna eller muffinsplåten och låt vila i kylen en stund medan du förbereder fyllningen och sätter ugnen på 200 grader
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs
Minipajer med medelhavssmak. Lchf Minipajer med medelhavssmak. 13 november 2015, 17. 33. Tog tillfället i akt, när jag gjorde paj idag, och testa av lite pajer inför glöggfesternas tid, som står för dörren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.