Italienska minipajer
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 msk kallt vatten
  • 11 fänkål
  • 11 liten rödlök, finhackad
  • 1 ca 5 körsbärstomater, delade i kvartar
  • 12 dl lagrad ost, färskriven
  • 11 msk persilja, finhackad
  • 11 msk timjan, finhackad
  • 1 olivolja
  • 1 salt och svartpeppar
  • 150 g rucola, grovskuren
  • 115 oliver, grovhackade
  • 125 g pinjenötter, grovhackade
  • 11 tsk oregano
  • 1 salt och peppar
  • 12 ägg
  • 12 dl mjölk
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 15 körsbärstomater, delade i halvor
  • 1 persilja, för att strö över
  • 1 timjankvistar, för att strö över
  • 1 Deg (10 stycken)125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten
  • 1 Fyllning I (10 stycken)1 fänkål 1 liten rödlök, finhackad ca 5 körsbärstomater, delade i kvartar 2 dl lagrad ost, färskriven 1 msk persilja, finhackad 1 msk timjan, finhackad olivolja salt och svartpeppar
  • 1 Fyllning II (10 stycken)50 g rucola, grovskuren 15 oliver, grovhackade 25 g pinjenötter, grovhackade 2 dl lagrad ost, färskriven 1 tsk oregano salt och peppar
  • 1 Äggsmet (10 stycken)2 ägg 2 dl mjölk 2 krm salt 1 krm svartpeppar 5 körsbärstomater, delade i halvor persilja, för att strö över timjankvistar, för att strö överSätt ugnen på 200 grader. Pajdeg
  • Skär smöret till pajdegen i små bitar. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna i en bunke och tillsätt sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan även göras i matberedare. Tryck ut degen i formarna och låt dem stå i kylen i 20-30 minuter. Förgrädda formarna i ca 10 minuter. Fyllning I
  • Ansa, ta bort den grova stocken och hacka fänkålen grovt. Värm olivolja i stekpanna och fräs fänkålen tillsammans med rödlöken ca 2-3 minuter. Häll över blandningen i en skål och låt den svalna. Lägg i övriga ingredienser, utom osten, och blanda noga. Fyllning II
  • Blanda alla ingredienser, utom osten, till fyllningen i en skål. Äggstanning
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Montering
  • Fördela först fyllning, utom ost, i formarna. Strö sedan i osten överst och häll på äggstanning. Strö över färska kryddor på pajer med fyllning I. Lägg en tomathalva på pajerna med fyllning II. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.