Paj

Paj

Italiensk paj med mycket gott!

Italiensk paj med mycket gott!

Tänkte att jag skulle ha något vegetariskt så det fick bli en italiensk paj, men så stekte jag lite kyckling… ifall vi inte blev mätta, hihi
7 olika pajskal

7 olika pajskal

Vi är många som tycker om att äta pajer, men det är lätt att smartpoints/kalorierna skenar iväg på grund av pajskalet
Pajdeg med olja

Pajdeg med olja

1,5 dl grahamsmjöl eller  1,5 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetemjöl eller  1,5 dl dinkelmjöl 0,5 tsk salt 0,75 dl olivolja eller  annan olja t
Svamppaj med prästost

Svamppaj med prästost

Pajdeg 150 g smör 3. 150 g smör. 3. 5 dl vetemjöl. 2 msk vatten. 1 st gul lök. 1 st vitlöksklyfta. 1 l färsk svamp
Matpaj med valfri fyllning

Matpaj med valfri fyllning

Mixa ihop pajdeg, tryck ut i ugnsform och förgrädda i 200 graders ugn. Vispa ihop fyllning, fyll pajskal och färdiggrädda ca 20 minuter
Briepaj

Briepaj

Briepaj är en superenkel paj att göra, enkel att äta med eftersom den är så go. Känns dock som den inte är världens nyttigaste paj
Minipajer med varmrökt lax

Minipajer med varmrökt lax

1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg. 3 dl vetemjöl. 175 g Arla® Svenskt Smör
Italienska minipajer

Italienska minipajer

Pajdeg. Skär smöret till pajdegen i små bitar. Strö över färska kryddor på pajer med fyllning I. Lägg en tomathalva på pajerna med fyllning II
Kantarellpaj med brie

Kantarellpaj med brie

Fördela svamp och lök i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Smulpaj med blandade bär

Smulpaj med blandade bär

Blanda runt och häll bären i en pajform, 24 centimeter i diameter. 1Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 minuter, eller tills den har fått en fin, gyllenbrun färg
Saftig köttfärspaj

Saftig köttfärspaj

Denna vecka kommer köttfärsen i form av en riktigt smaskig köttfärspaj. Fördela röran i pajformen och strö över osten
Laxpaj

Laxpaj

Vispa ihop ägg o grädde och häll över pajskalet med laxen och den rivna osten. 1 pajskal på rulle. 1 pajskal på rulle. 200 gr ca 40 min Vispa ihop ägg o grädde och häll över pajskalet med laxen och den rivna osten
Paj med skinka

Paj med skinka

Pajdeg. Kavla ut pajdegen till ett lock och täck formen. 0,5 sats Pajdeg. 0,5 sats Pajdeg. Mixa en smuldeg av smör och mjöl
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

Pajdeg. Pajdeg. Fördela lök och kantareller i pajskalet. Pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills ägg­stanningen stannat och pajen har fått fin färg