Paj

Paj

Quiche med chèvre och gräslök

Quiche med chèvre och gräslök

Är det inte bara en vanlig paj. Jo enligt vad jag kan se på nätet så är quiche fransmännens ord för matpaj, eller en matigare paj
Quiche med sparris och tomater

Quiche med sparris och tomater

Varva sparris, lök och tomater i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform med lösa kanter (cirka 24 cen- timeter i diameter). Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30–40 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått en fin gyllenbrun färg
Taco Quiche

Taco Quiche

En smakrik paj med tacokryddor. Servera pajen med t. Tacopaj. Pajbotten. Pajbotten. Häll fyllningen på pajbotten
Paj med cheddar och vintersallad

Paj med cheddar och vintersallad

Låt pajerna svalna något. Toppa pajerna med lite sallad. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min. Skär varje paj i 3 bitar
Cheddarostpaj & rödkålslaw

Cheddarostpaj & rödkålslaw

Jo, cheddarostpaj. Tänk er västerbottenostpaj men med smakrik och stark cheddarost istället. Till den ganska mastiga pajen gjorde jag en frisk coleslaw på rödkål och juläpplen och en grönsallad med apelsinklyftor
Cheddarpaj

Cheddarpaj

Smakrik och god paj som passar till kött och kyckling eller precis som den är. Lägg grönsakerna i pajskalet
Cheddarpaj

Cheddarpaj

Pajdeg. Strö ut osten i pajskalet. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter
Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 st broccolihuvud 0,5 ask fryst basilika 2 msk grönsaksbuljong 2 dl mjölk 5 st ägg 200 gram brieost 2 st tomat(er) 1 olivolja 0 st salt 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st purjolök(ar) 0 st peppar Pajdeg 3 dl vetemjöl , el
Quiche med skinka och brieost

Quiche med skinka och brieost

Pajdeg. Fördela skinka och osten i skivor i pajskalet. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Små grönsakspajer

Små grönsakspajer

Pajdeg. Fördela i pajskalen. Låt pajerna kallna på galler. Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll
Ostpaj med italienska smaker.

Ostpaj med italienska smaker.

Lägg tomatbitar och ost i pajskalet och häll över äggblandningen. Servera pajen med tillbehören. Förgrädda pajskalet i 225 , 10 min
Italiensk paj med mycket gott!

Italiensk paj med mycket gott!

Tänkte att jag skulle ha något vegetariskt så det fick bli en italiensk paj, men så stekte jag lite kyckling… ifall vi inte blev mätta, hihi
7 olika pajskal

7 olika pajskal

Vi är många som tycker om att äta pajer, men det är lätt att smartpoints/kalorierna skenar iväg på grund av pajskalet
Pajdeg med olja

Pajdeg med olja

1,5 dl grahamsmjöl eller  1,5 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetemjöl eller  1,5 dl dinkelmjöl 0,5 tsk salt 0,75 dl olivolja eller  annan olja t
Svamppaj med prästost

Svamppaj med prästost

Pajdeg 150 g smör 3. 150 g smör. 3. 5 dl vetemjöl. 2 msk vatten. 1 st gul lök. 1 st vitlöksklyfta. 1 l färsk svamp
Matpaj med valfri fyllning

Matpaj med valfri fyllning

Mixa ihop pajdeg, tryck ut i ugnsform och förgrädda i 200 graders ugn. Vispa ihop fyllning, fyll pajskal och färdiggrädda ca 20 minuter