Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Pensla med 2,5 msk olivolja
Jag bakade ett och samma brödmed två olika sorters vetemjöl. Kanske tyckte jag att det plattare Saltå-brödet hade lite mer smak, men om det har att göra med mjölet eller det faktum att det fick lite mer färg på skorpan låter jag vara osagt
Jag hade bakat äpple- och fröbröd som därefter hade garnerats med fyra olika pålägg. blanda bitar av grillad röd paprika (gör själv eller köp på burk), med ajvar, sambal oelek, paprikapulver, cayennepeppar & salt, och toppa sedan med skivad gul paprika
Smörj de två brödformarnamed smör. BrödTvåbröd i formar som rymmer två liter. När smöret är absorberat och degen är blank så smörj en stor plastlåda med matolja och lägg degen i plastlådan
Vrid till sist brödet så att det blir skruvat. För att laga Grekiskt brödmed fyllningVärm havredrycken till 37°. Pensla brödetmed vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 175° under 35–40 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.