1 salladslök,
strimlad1. Snitta laxen i 2 cm breda skivor på snedden (på den köttiga sidan), men bara halvt igenom. Lägg ett 2 cm tjockt lager grovsalt i en ugnsfast form och laxen ovanpå, skinnsidan mot saltet.2. Gnid in laxen med ingefära, vitlök, vanligt salt och spansk peppar, pensla på teriyakisås. Ställ i kyl till tillagning. Hit kan du förbereda ett par timmar innan gästerna kommer.3. Sätt ugnen på 200 grader, ställ in fisken på mittenfalsen, cirka 10 minuter. Den ska just ha börjat falla isär – kontrollera noga eller använd termometer. Vid cirka 50 grader har fisken en fin kärna.4. Garnera med lime, sesamfrön och salladslök.
Snitta laxen i ca 2 cm breda skivor på snedden (på den köttiga sidan), men bara halvt igenom, lägg ett 2 cm tjockt lager grovsalt i en ugnsfast form och laxen ovanpå, skinnsidan mot saltet
4 portioner. Ingredienser. 500 g laxfilé. salt. peppar. 1 msk honung. 1/2 msk ingefära. 1 hackad röd chilifrukt. saft från ½ citron samt citronskivor från den andra halvan
Honung - & Ingefärslax med Olivbulgur . Hittade ett recept på fiskpaketet jag köpte idag. Gjorde om det lite, tog fetaost istället för chevre för att vara säker på att barnen skulle äta den
Tisdagen den 8 september - Chili/citron/ingefärslax med broccolimos. Nu har jag kört mjölkfri veckomatsedel i ett par veckor och det vore roligt att få lite feedback så jag vet om det är lönt att fortsätta med veckomatsedeltemat på söndagarna
Chili/citron/ingefärslax med broccolimos. Vilken fantastisk vecka och helg det har varit. Jag tycker att man blir så mycket piggare när solen skiner och att kunna sitta ute länge i september månad är helt fantastiskt
Det är populärt med böcker om magen och vår tarmflora just nu. Jag har läst Charmen med tarmen, Food Pharmacy, Magsmart , Lugn mage med god mat och är snart klar med Happy Food
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.