Ingefärslax
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ekologisk laxfilé med skinn, benfri
  • 1 färsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 spansk peppar, urkärnad och strimlad
  • 1 färdig teriyakisås
  • 1 grovsalt
  • 1 ett par nypor salt
  • 1 lime, skivade eller i klyftor
  • 1 sesamfrö, svarta eller vita
  • 1 salladslök, strimlad1. Snitta laxen i 2 cm breda skivor på snedden (på den köttiga sidan), men bara halvt igenom. Lägg ett 2 cm tjockt lager grovsalt i en ugnsfast form och laxen ovanpå, skinnsidan mot saltet.2. Gnid in laxen med ingefära, vitlök, vanligt salt och spansk peppar, pensla på teriyakisås. Ställ i kyl till tillagning. Hit kan du förbereda ett par timmar innan gästerna kommer.3. Sätt ugnen på 200 grader, ställ in fisken på mittenfalsen, cirka 10 minuter. Den ska just ha börjat falla isär – kontrollera noga eller använd termometer. Vid cirka 50 grader har fisken en fin kärna.4. Garnera med lime, sesamfrön och salladslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.