Ingredienser Portioner: 4 500 g morötter 7 dl mjölk (3 %) 1/2 tsk kardemummakärnor 5 msk socker 2 msk grovhackad sötmandel, pistage- eller cashewnötter (osaltade) 1/4 g saffran 4 msk smör matyoghurt, vaniljglass eller vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5:- Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Under tre veckors tid kommer vi ha vår indiska vän och en kollega till henne här i Sandviken och igår bjöd vi över dem på lunch (jag stod för inhandlingen av råvaror och de fick laga maten)
Gajar ka halwa eller indiskmorotsdessert är en annorlunda men spännande rätt som smakar jättegott. ) Egentligen ska den serveras med kulfi (indisk glass) men yoghurt, vaniljglass eller grädde går lika bra
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Denna gång föll valet på en indisk daal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Indisk currykyckling 4 port. Detta är en riktig härlig och smakrik kycklinggryta som värmer gott. Det är verkligen en massa kryddor i den och grytan vinner då på att få småputtra en längre tid på spisen så att alla kryddor kommer till sin rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.