Ingredienser Helgrillad makrill Receptet är för 3-4 personer 3 st Hela färska makrill Efter tycka & smak havssalt/himalayasalt Efter tycke & smak fiskkrydda Tillbehör 3 st salladslök 1 "knippe" dill Efter tycke & smak peppar Efter tycke & smak citron 1 klick kokosolja alt. 1 klick ghee Vid AIP, titta vad din fiskkrydda innehåller. Husgeråd Kniv Sax Grill Grillkol
Sist vi grillade hel makrill så gjorde vi det i aluminiumfolie. Till makrillen blev det pastasallad och en sås som jag i brist på annat namn kallar "sommarsås"
Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
1 kg makrill. Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Inkokt lax är vanligt förekommande, men jag inbillar mig att inkokt makrill inte är lika välkänt
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Visst är makrillarna fina, gröna och svarta precis som mitt favoritlag GAIS
Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Att grilla makrill är enkelt och gott. Och färskare makrill än så här går det nog inte att få, båten kom in klockan 11 och 11. Grillad makrill med färskpotatis och dillmajonnäs till 4 personer. 8 färska makrillar. 8 färska makrillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.