Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Inkokt lax är vanligt förekommande, men jag inbillar mig att inkokt makrill inte är lika välkänt
makrillfileér. Bena ur samt avlägsna skinnet från makrillen. Skär makrillen i 2 cm stora bitar och lägg den i en glasburk med lock4. Slå den varma lagen över makrillen och förslut locket, låt stå i kyl i 2 dygn
Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Förvara inlagd gurka svalt och mörkt så håller den många månader
Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. 1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.