VITLÖKSGRATINERAD NYKOKT HUMMER. Behövde vi verkligen hummertillnyår. Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer
Inspiration till receptet har jag hittat här. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Ta tillvara även köttet ur klorna. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Vi ville lyxa till det lite med en god förrätt så det blev gratineradhummer. Tillsätt chillin, häll sedan i vitt vin, hummerfond och cream fraiche och rör runt
Det måste ju inte vara oxfilé tillnyår. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Nyfångade fräscha mixtallrikar med en god aioli till är oslagbart. en hel hummer. Fördela över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått en fin färg ca fem minuter
Har ni inte bestämt vad ni ska äta till varmrätt på nyårs, kommer här några tips. Dessa går att äta antingen som huvudrätt eller som tillbehörtill t ex kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.