Nyåret

Nyåret

Råraka med Grana Padano och löjrom

Råraka med Grana Padano och löjrom

100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning. Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor
Råraka med Grana Padano och löjrom

Råraka med Grana Padano och löjrom

100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning. 1Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor
Oxfilé med konjakssås

Oxfilé med konjakssås

4 bitar oxfilé à ca 140 gram styck. 1 msk rapsolja. 1 msk smör. 2 krm svartpeppar. 2 krm salt. Hasselbackspotatis
Krustader fyllda med svamp och ädelost

Krustader fyllda med svamp och ädelost

Krustader1 dl vetemjöl 45 g smör, kylskåpskallt och skuret i tärningar 1-1,5 msk vatten, iskallt. 1Fyllning0,5 l kantareller, rensade 1 msk smör 2 msk majsstärkelse 3 dl vispgrädde 2 krm salt 0,5-1 krm vitpeppar 4 tsk ädelost (gärna Kvibille gräddost) 20 tranbär, färska 4 timjankvist