Gillar ni äppelkakor avdetliterustikareslaget. Vi hade ett överflöd av äpplen i vår trädgård i höstas, ochdet gällde att försöka variera sig på äppelkakefronten
Jag är definitivt ingen kakmänniska som gillar att kavlaoch pilla och pynta och dekorera. Inspiration till kakorna fick jag av svärson Anders, som hade bakat kolasnitt till Lilla I
Glutenfritt surdegspulver - tillverkat av bovete och råris bl aPofiber - tillverkat av potatisfibrer, och gör att brödet blir mer fiberrikt, saftigt och hållbart
Jag gned in min lilla pajkavelmedlite rapsolja så gick det galant. Det är lite pickligt och kletigt när man ska kavla ut degen, men i övrigt är brödet hur lättgjort som helst
Smaka av såsen och tillsätt ev. Ett bra val om man av någon anledning valt bort gluten i sin kost. Till musslor är det gott med bröd och i fredags bakade jag ett glutenfritt focacciabröd toppat med en massa godsaker
Fyll en pajform medrabarber/socker-blandningen. Servera den sedan svagt ljummen tillsammans med en hemlagad, härlig vaniljsås, och känn hur sommaren hittar fram till ditt hjärta
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Än så länge ligger dimman nästan lika tät över nejden som i Lutzen när detbegav sig, men jag hoppas det ska lätta och ljusna så att dagen förutom köttbullstrillning och bakning med Lilla I även ska bjuda lite frisk luft och uteaktiviteter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.