En enkel lätt rätt som vi senaste åren haft med på julbordet för att lätta upp den "tyngre" maten. ) så söndagens rest-lunch fick piggas upp med en nylagad fritatta
För er som inte gör det eller av andra skäl inte vill använda mjölkprodukter vill jag tipsa om webbutiken Glitne, där du hittar spännande och helt mjölkfria alternativ som kokosgrädde, mandelgrädde, sojagrädde, risgrädde eller hirsgrädde
Häll ströbrödet i en skål, rör i citronskal, persilja, timjan, nötter och olivolja. Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka avmed hushållspapper
Den här måndagens vegorätt får bli lite annorlunda men väldigt god - härligt färgsprakande paprikor med en fyllning av blandad svamp, babyspenatochdet naggande goda, rödbruna, lilla fröet canihua
Idag tänkte jag fresta med en päronkaka avdet lite mer nyttiga och rustika slaget. Visst kan man fika med gott samvete utan att sätta i sig en massa socker och vetemjöl
Som alltid när sommaren går mot sitt slut känner jag avdet där välbekanta vemodet. Rör om och låt stå några minuter innan du slår av vattnet och sköljer igenom ordentligt med kallt vatten
Nej nu blir dettv-kvällmed Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar. Förra torsdagen gjorde jag en lax i ugnen som blev riktigt bra och den fick klart godkänd av gästerna så det var kul
Smaka avmed vitpeppar och eventuellt lite salt, och rör ned persilja. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela medspenat i botten och räkor på toppen
Häll sedan det sista av parmesanen på fisken så att den får en fin yta i ugnen. Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Du kan göra den tillhörande salladen mer mättande om du vill, och lägga till ytterligare grönsaker, eller kanske t o m potatis, men den här gången blev det lite lightvariant hos oss
Har ni följt programmet och har ni i så fall någon favorit. Detta är en sån där bra middag där det mesta ligger i en och samma form, så nära en "allt-i-ett-rätt" som man kan komma, det enda som inte hamnar i fisklådan är tillbehöret du väljer att lägga på din tallrik
Lägg i skivade tomater i formen, toppa medspenatochavslutamed att lägga på äggblandningen. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.