Whiskysås à la ArneHemligheten med såsen är att offra lite av whiskyförrådets godaste flaska. Den ska vara riktigt rökig, något Islay-sorterna är kända för. Varför såsen heter Arne? Förklaringen är att Mats heter Arne som andranamn – ett ganska diskret sätt att uppkalla en maträtt efter sig själv. Servera såsen till kött av antingen det finare slaget som oxfilé eller det enklare slaget som pannbiff .

Ingredienser

  • schalottenlökar
  • smör
  • vispgrädde
  • senap
  • kalvfond, koncentrerad
  • whisky, rökig, 2+1 msk
  • svartpeppar, nymald
  • farin, brun
  • soja, kinesisk
  • grönpeppar, (torkad)
  • maizena, majsstärkelse
  • 4 person(er) Ingredienser 2 schalottenlökar 2 tsk smör 2 dl vispgrädde 1 tsk senap 2 msk kalvfond, koncentrerad 5 cl whisky, rökig, 2+1 msk 1 krm svartpeppar, nymald 1 msk farin, brun 2 msk soja, kinesisk 1 msk grönpeppar, (torkad) 1 tsk maizena, majsstärkelse 1 tsk smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.