Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Hasselnötscrunch och havssalt. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smör, havssalt och choklad. Strö över ytterligare lite havssalt och hasselnötscrunchen (eller liknande)
Detta blir en sockrig fudgeoch lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Blanda lite av mjölet medmandelochtranbär, och resten av mjölet med bakpulver och xantangummi. Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
De senaste åren har jag gjort Rocky Road Fudge istället för vanliga RR. Ställ en stor glasslål över och var noga med att vattnet inte når skålens botten
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Blanda yoghurt med råsocker och rivet skal (och saft av lime) Servera kakan med limeyoghurt. Blanda ner mjöl, tranbärochmandel Rör ner chokladblandningen
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
+ ev lite extra saltade och sötade mandlar. Såklart det blir gott om man blandar den i fudge. Ni som inte redan har smakat Marabou med salta mandlar MÅSTE GÖRA DET NU
Lägg vaniljpulvret i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp. Riv mandelmassanoch blanda i omgångar ner vaniljkrämen i den till en slät mandelkräm
Dessa knapriga biscotties med både choklad ochmandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Då jag smaksatt dom medbittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.