Butternut Squash Pizza Botten / Crust
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Butternut squash pizzabotten (Två lagom stora bottnar)
  • 500 g ugnsrostad och mosad butternut squash (Köp en 550 eller 600 gram butternut för kärnor och skal kommer att tas bort)
  • 2 msk krossade linfrön som blandas med 4 msk vatten, låt stå och dra i ca 10 minuter (eller använd 2 små ägg)
  • 1.5-2 dl finmalet majsmjöl (eller annat valfritt mjöl)
  • 2.5-3 dl glutenfritt mjöl (jag tog Urkrafts mjölmix med durra och teffmjöl)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk havssalt
  • en nypa eller två krossad svartpeppar
  • English
  • Butternut squash pizza crust (Two medium sized crusts)
  • 500 g oven roasted & mashed butternut squash (Buy a 550 or 600 gram fresh squash because of the seeds & peel that will be removed)
  • 2 tbsp ground flax seeds + 4 tbsp water, let sit for 10 minutes 1 US cup fine corn meal (almond flour or other flour of choice works fine too)
  • 1 to 1.5 US cup glutenfree flour of choice (I used sorghum & teff but garbanzo/chickpea flour works fine too)
  • 1 tsp dried oregano
  • 0.5 tsp sea salt
  • a pinch or two of cracked black pepper
  • Amy's easy tomato sauce (for two pizzas)
  • 1 yellow onion, finely chopped
  • 2 or 3 garlic cloves, finely chopped
  • 0.5 tbsp olive oil
  • 1 can of crushed tomatoes (I use 6 fresh tomatoes that I chopped)
  • a splash of balsamic vinegar
  • a splash of maple syrup (honey or agave works too)
  • sea salt och black pepper to taste
  • 0.5 tsp dried herbs or fresh (I used fresh oregano & basil)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.