Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g laxfilé 1 purjolök 500 g fast potatis 1 pkt saffran à 0,5 g 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 5 dl Arla Köket® gräddmjölk 2 msk skaldjursfond ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 ask cocktailtomater à 250 g
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 347 500 ml krämig kokosmjölk. 1/2 g saffran
Garnera gärna med färsk rosmarin. Blanda grädde, rosmarin och saffran. ½ pkt saffran 0,25 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 3 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tsk hackad färsk rosmarin ½ pkt saffran 0,25 g
Grytan innehåller bland annat lax, räkor och saffran - den blev såååååå god. Fisk och skaldjur -. Jag har länge varit sugen på en riktigt god och värmande fiskgryta och passade därför på att laga denna smarriga grytan efter jobbet idag
Den här fiskgrytan är smaksatt medsaffran och även fått lite sting av sambal oelek. Jag serverad bröd till min gryta men vill man ha en matigare gryta kan man koka med tärnad potatis eller servera kokt potatis till
Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag medfiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt. Så jag sänder ett tack till min snälla pappa som skickar med mig dessa godsaker hem när jag hälsar på
Toppa grytan med tärnad avokado. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. 5 g Saffran. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.