Fisk

Fisk

  • 6 Recept
Krispig lax i krämig parmesansås

Krispig lax i krämig parmesansås

1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta
Varm dillsås

Varm dillsås

Förslag till fisk. 1 tärning fiskbuljong. 3 portioner a 130 gram bitar fiskfilé som torsk eller lax eller tärnad fisk som torsk och lax blandat
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Du behöver4 personer400 g torskfilé400 g laxfilé170 g skalade räkor170 g kräftstjärtar1/2 purjolök1 gul lök1 vitlöksklyfta2,5 dl torrt vitt vin2 dl vatten3 dl grädde1 dl creme fraiche2 fiskbuljongtärningar1 paket saffran1 tsk tomtpuré1 tsk torkad timjan1 tsk torkad basilika1 tsk saltFärsk timjanAioli2 vitlöksklyftor1 dl creme fraiche1/2 dl majonnäsSalt efter smakGör såhärStrimla purjolöken och finhacka löken. Skär fisken i kuber och sjud i 7-10 minuter. 2 fiskbuljongtärningar