Skiva falukorvenoch lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Tag ut formen och skär Mozzarellan i skivor och lägg dem över blandningen, gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält. 1 falukorv
Ta bort skinnet på falukorvenoch skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv
Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg
Smaka av med salt och peppar. Skala och klyfta gul lök, krossa vitlöksklyftorna. Lägg allt i en kastrull ihop med kryddorna, fyll på vatten så det precis täcker
Skär falukorven i tärningar, och lägg den i en ugnsäker form. Stek svampen och pudra över mjölet och rör om, späd med buljongen under omrörning, koka upp och tillsätt mjölken, och salta och peppra, låt puttra någon minut
4* strööver ost och de smulade chipsen. 6* Servera gärna med bullgur eller klyftpotatis sallad och lite gräddfil eller matlagningsyoghurt. 500 g falukorv
Skär korven i tärningar och hacka löken. Lägg i korven, paprikan och chilisåsen. Tillsätt gräddfil och låt allt bli varmt men ej koka för länge då det kan skära sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.