Servera gärna med lite mjukt bröd. Skär falukorven och purjolök i bitar. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Skär korven i ca 1/2 cm skivor. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivornamed den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 1 falukorv
Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen
Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv
Börja med såsen. Skär tjocka skivar av falukorven och stek den. Smula i buljongtärning, pressa i vitlök och rör ner senap, smaka av med mer senap om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.