Skiva falukorvenoch lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Skär falukorvenoch purjolök i bitar. Skala potatisen och skär i bitar. Tillsätt 1 krm salt och buljontärningen. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Skär korven i ca 1/2 cm skivor. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Tag ut formen och skär Mozzarellan i skivor och lägg dem över blandningen, gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält. 1 falukorv
Ta bort skinnet på falukorvenoch skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Skär champinjonerna i skivor och fräs dem i lite smör/olja i en panna. Skär korven i stavar. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen
Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv
Skala och klyfta gul lök, krossa vitlöksklyftorna. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt tomater, vispgrädde och smulad buljongtärning
Häll den varma buljongen i en bunke och lägg i den kokta potatisen, mixa till en slät sås. 1) Skåra korven, fördela senap och ketchup i korvenoch lägg i rikligt med ost. 3) Mät upp vatten och låt koka i en kastrull. 5) Rör sedan ner pepparroten och smaka av med salt. 6) Servera med kokt potatis 800 g falukorv
2*skärdjupaskåror i korven. 4* strööver ost och de smulade chipsen. 6* Servera gärna med bullgur eller klyftpotatis sallad och lite gräddfil eller matlagningsyoghurt. 500 g falukorv
Skär tjocka skivar av falukorvenoch stek den. Häll grädde och vatten i en kastrull. Smula i buljongtärning, pressa i vitlök och rör ner senap, smaka av med mer senap om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.