Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många. Den är god med sina lite syrliga bär och crème fraiche istället för grädde som fyllning
juliga dadelbollar med morot, ingefära och kanel (veganska). De har fortfarande dadlar som grund men som smaksättare använde jag mig av bland annat morot, ingefära, kokos och kanel
Och rulltårtan är så lättgjord att ni faktiskt hinner baka den till jul. Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på
1Lemon curd- och hallongrädde4 dl vispgrädde 100 g lemon curd 60 g hallonsylt 50 g färska hallon. 1Garnering250 g färska bär (t ex blåbär och hallon) färsk citronmeliss ätbara blommor (t ex penséer och ringblommor)
Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält och frukten blivit varm
Jag har inget emot julskinka, köttbullar och prinskorv. Men vi behöver alla äta mer grönt, inte bara på julen, och jag puffar gärna för mer vegoinslag på julbuffén
Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk. Frukt och nötbröd,. Frukt och nötböd. Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.