Köttbullar. Rulla färsen till köttbullar. Stek i ugnen på 225-250 grader, tills köttbullarna har fått fin färg. Köttbullar1 kg blandfärs 1,5 dl ströbröd salt, vitpeppar och kryddpeppar, efter smak 1 msk honung 3 dl mjölk 1 liten gul lök, hackad 2 ägg smör och olja, till stekning
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda
I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar på kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda
Biqi rouwan - Köttbullarmed vattenkastanj. Kan vara gott med dip till ty de är ganska milda. De här kokta köttbullarna får en härligt krispig konsistens av vattenkastanjen
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.