Igår kändes det som hösten öppnade dörren och tittade in. Vädret växlade som en tokig mellan ösregn och värmande sol, men den där krispiga luften märktes klart och tydligt, och jag måste erkänna…jag ÄLSKAR hösten
Vi har testat att laga pulled pork. Ni vet när köttet har grillats sådär länge och sedan fått vila ännu längre, så att man sedan bara kan dra det i trådar
Äntligen, äntligen rabarber - ytterligare ett riktigt vårtecken. I vårt kök slutade stänglarna som en berusande god vuxen rabarberkompottig sås till dessertgnoccis av färskost
Jag har länge varit sugen på att göra det som på italienska kallas för Guanciale. Det är en styckningsdetalj från grisen som lufttorkas på ungefär samma sätt som italiensk pancetta
Ahhh, jag blev så sugen på turkiskpeppar. Lakrits är vad den här blommande örten luktar. Älskar man turkisk peppar som jag, så blir man alldeles euforisk av lycka av att sniffa på den
Så här i sommartider när solen gassar och grillarna går varma hemma på svenskarnas trädäck tycker jag att det är makalöst tråkigt att köpa kött i affären
Då man åker hem till mamma och pappa över veckoslutet kan man alltid vänta sig god mat. Nu för tiden står jag oftast för kockandet, så dom får komma hem till färdigt dukat bord
Ikväll har jag förberett lite av maten till imorgon då det kommer över lite bekanta på besök. Till att börja med så har jag ångkokt en kyckling för att göra Zui Ji - Berusad kyckling
sätt på risvin, mirin vatten och palmsocker i en stor gryta, och koka upp. lägg i kycklingen och ingerfära, locket på och låt sjuda i ca 45-60 minuter ta bort grytan från plattan och låt kycklingen svalna i skyn
Pulled pork reder sig sjäv. . En populär rätt sedan ett tag, men här med lite svenska smaker utan chili, barbequesås och olika tacokryddor Bäst av allt att den bara jobbar på inne i ugnen medan dofterna tilltar i huset och man går konstant hungrig i väntan på denna delikata rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.