Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Koka upp och håll buljongen varm på spisen. När det mjuknar, tillsätt riset och stek någon minut. Stek löken på medelvärme i olja, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken
Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. strö över salt på varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Slå på kokosmjölk och smula ned buljongtärningen. (Om du inte har något överblivet ris börjar du med att koka ris enligt förpackningen och låter svalna) Skala och riv löken
Vi är kort sagt (och oerhört enkelspårigt) mest av allt sugna påris, kyckling och curry. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Köttet från hönan och grönsakerna gör sig perfekt i en kall sallad påris och inlagda grönsaker – utmärkt sommarmat som gör sig perfekt en varm sommardag med ett glas rosévin
Tryck på locket och sänk värmen till medel. Servera detta med ett gott basmatiris och njut av tillfredställelsen att ha lagat riktigt god och nyttig mat till bråkdelen av tiden det skulle ta igentligen, och glöm inte att tacka husguden för den perfekta uppfinningen, Tryckkokaren
Det är ju helt fantastisk vad man kan hitta på med keso. Idag testade jag att göra ris à la malta utan risgryn och det är svårt att avgöra om det är ris eller inte i den eftersom keso-kornen nästan känns som välkokta risgryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.