Ta köttet och lägg i en plastpåse tillsammans med resten av kryddorna, ta ut luften och förslut väl. Sandströms kött i söderhallarna säljer dock en spansk styckningsdetalj som översatt betyder grisenshemlighet
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Man måste ha en god skysås eller gräddsås till som fått puttra ihop med alla goda smaker från köttet
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
I går gjorde den sällskap med kalvsteken. Förutom den obligatoriska mandelpotatisen ingår purjolök, vitlök, grädde utspädd med mjölk, rapsolja, smör och salt
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk
Det här köttet är perfekt med dillsås, pepparotssås, senapssås. Men det går fint att hoppa det med. Med vätska upp till 1/3 av köttet. Fyll sen på med vatten tills ca 1/3 av köttet är täckt
Fäst kanten med tandpetare. Fyll på med mer vatten om det behövs. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.