Choklad- och pecannötspudding
Milda.se
Milda.se

Choklad- och pecannötspudding

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Milda- mat och bakmargarin
  • rumstempurerat
  • 25 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 tsk mald muskotnöt
  • 1 krm salt
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 40-50 g hackade
  • pecannötter
  • 5 dl hackad
  • mörk choklad
  • 25 dl aprikosmarmelad
  • 1 msk kakao
  • 3 dl kokande
  • vatten
  • 2 tsk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Vispa margarin och socker poröst i en skål.

    Knäck ägget ned i nargarinblandningen och vispa det fluffigt. Tillsätt vaniljsockret.

    Skikta mjölet, bakpulvret, muskotnöt, salt och kakao ned i margarinblandningen och vispa till en smidig smet. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa till en jämn smet.

    Tillsätt pecannötterna och chokladen ned i kaksmeten och rör försiktigt om, så att de blandas jämnt.

    Häll smeten i små, smorda, ugnsäkra portionsformar (ca: 20 cm i diameter och 5 cm djupa)

    Sås: Blandan samman samtliga ingredienser till såsen och häll över puddigen i formarna.

    Grädda i mitten av en varm ugn på 175 grader i 25 min, eller tills puddingen har rest sig och fått en jämn skorpa.

    Servera den varm med glass

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.