Hade det inte varit så att det förra helgen bokstavligt talat regnade snöslask här i Stockholmstrakten, så hade vi kanske slängt filén på grillen, men vädret avgjorde, och behovet av så kallad comfortfood vad helt klart mycket stort
På jakt efter ingredienser till comfortfood (eller ska jag kanske vara lite ordentlig och skriva tröstmat ) inventerade jag i dag med gott resultat såväl kyl, frys som skafferi
Bobotie är sydafrikansk comfortfood, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe. Det passar perfekt de här augustidagarna när sommaren håller på att skrumpna ihop och temperaturen inte orkar upp till mer än en 16 – 17 grader. Till 4 – 5 personer. 1 – 2 kanelstänger. 3 – 4 lagerblad. Grädda i ugnen i ca 35 minuter – eller tills det blivit fin färg och äggstanningen har blivit fast. 1 – 2 kanelstänger. 3 – 4 lagerblad
Jag som alltid har energi till att baka har ingen som helst energi till att ens duscha. Vad fan hände. Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.