Hade det inte varit så att det förra helgen bokstavligt talat regnade snöslask här i Stockholmstrakten, så hade vi kanske slängt filén på grillen, men vädret avgjorde, och behovet av så kallad comfortfood vad helt klart mycket stort
Jag insåg att det fanns allt som behövdes för att laga till en helt ny rätt som vi aldrig tidigare smakat, men som ändå bar alla kännetecken på vad som är Annika-mat
Good Food av Kristin Kaspersen. En bok jag fullkomligt förälskade mig i, sträckläste från pärm till pärm och jag gav boken högsta betyg i min recension
Mårtenssons klurade på ett bra ord förcomfortfood på svenska, men jag tror inte det finns det. För min del innebär det inte att maten ska ge den där sköna känslan i kroppen, som för en del som besväras av magproblem och då äter kokta mildare rätter för att magen ska lugna ned sig
Bobotie är sydafrikansk comfortfood, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe. Det passar perfekt de här augustidagarna när sommaren håller på att skrumpna ihop och temperaturen inte orkar upp till mer än en 16 – 17 grader
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.