Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse. KycklingsoppaIngredienser200 gram kycklinglårfiléer1 morot1/4 purjolökSmör till stekning1 vitlöksklyfta6 dl vatten2 msk kycklingfond1-2 msk tomatpuré1 dl risoni2 msk Curry2 msk crème fraicheSalt och svartpepparMatlagningsyoghurtPersiljaInstruktionerSkiva morötterna i tunna stavar, i ungefär 3 cm långa strimlor och gör detsamma med purjolöken. Currydoftande kycklingsoppa from Matskafferiet 200 gram kycklinglårfiléer
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Igår blev det en varm och riktigt god kycklingsoppa till middag. Hade hittat ett recept som jag kände för att prova men blev istället att jag lät mig lite inspireras lite och stoppade istället i lite vad jag ville
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.