Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Lägg upp grönsakernapå en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
I detta inlägg kommer ni få recept påChili con carne med bönor och majs. Krydda medchili flakes. Blanda ner avrunna bönor och majs och låt fräsa med kort
Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili. Jag använde älg och lite hemkokt älgfond i receptet men det går lika bra med högrev och ingen fond
Servera tillsammans med ris och/eller bröd, creme fraiche eller turkisk yoghurt. Chili con carne är en sådan rätt som skänker värme och glädje i mage och mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.