Tomatsås på blandade tomater och vitt vin
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 l grovhackade tomater
  • ½ l vitt vin
  • ½ l vatten
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 röd stor chili (styrka 5 hade jag)
  • 1 röd paprika
  • 2 msk konc kalvfond
  • olivolja (till rostning och till stekning)
  • smör (går att utesluta)
  • 5-6 stora fina kvistar persilja
  • 1-1½ msk torkad oregano
  • 1 dl färsk oregano
  • 2 msk färsk basilika (jag hade tyvärr inte mer hemma)
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk råsocker
  • ½-1 tsk curry
  • ½-1 tsk ingefära (malen) jag hade tyvärr ingen färsk hemma
  • ½-1 tsk cayennpeppar
  • nymalen svartpeppar (efter tycke och smak)
  • flingsalt (efter tycke och smak)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.