Blanda mjölet, medkakaon och stevian. Blanda samman sesamjölet, stevia, bakpulver, kakao. Jag har provat att baka med sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön istället för mandel och nötter och det gick alldeles utmärkt
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen
Jag har valt att blanda citron, saffran och mandel. Njut av din saffrans kakamed citron och mandlar. Något som jag tycker är riktigt gott och som jag inte vill vara utan är just saffranskaka, till fikat under advent
Idag har vi provat att göra ANZAC biscuits, receptet fick vi från vår släkting Karen i Australien. 2 1/4 dl havregryn2 1/4 dl vetemjöl 1 2/3 dl kokosflingor2 1/4 dl socker125 g smör1 msk ljus sirap 1 1/2 tsk bikarbonat2 msk kokande vattenBlanda havregryn med siktat mjöl, kokos och sockerBlanda smör och sirap i en kastrull och smält på svag värmeBlanda bikarbonat med det kokande vattnet, blanda ner i smör/sirapenRör ner de torra ingrediensernaKlicka ut på bakplåtspapper med hjälp av en dessertskedBaka i 150 grader i ca 20 min (vi hade dom inne i ca 17 min) 2 1/4 dl havregryn
Kakan håller sig mjuk även efter bakning och har bara ett tunt knaprigt skal av den flagade mandeln. Häll ner en matsked vatten i det som återstår av äggvitorna och blanda runt, pensla varje kaka men blandningen
85 g mandel grovt malda. Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ca 4 dl grädde med lite vaniljpulver el vaniljessens + ca 1 msk florsocker. 85 g mandel grovt malda
My only caution would be that it is very sweet – so would be perfect to serve with greek yoghurt or sour cream or something like that to balance it out
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Mandelkaka. Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.