Gluten Free Blood Orange, Almond & Ricotta Upside Down Cake – Glutenfri Blodapelsin, Mandel & Ricotta Upp & Ner Kaka

Ingredienser

  • 1 whole for the layering
  • 1/2 cup brown sugar / 1.25 dl muscovado socker
  • 1 tablespoon water / 1 msk vatten
  • 3 large eggs, separated / 3 ägg, delade i gula och vita
  • 2/3 cup granulated sugar / 1.35 dl socker
  • 3 + 1 small blood oranges, or another orange of your choice / 3 + 1 små blodapelsiner
  • 1/2 cup butter, softened / 115 g smör
  • 2/3 cup (165 grams) ricotta / 1 2/3 dl ricotta
  • 1/3 cup cornmeal / 0.8 dl majsmjöl
  • 1 cup almond flour or meal / 2.5 dl mandelmjöl
  • 1/2 teaspoon salt / 1/2 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.