Känn med sticka så att kakan är färdiggräddad. Ett tips är att sila i vetemjölsblandningen, då blir kakan inte lika kompakt som om du bara blandar ner blandningen i äggblandningen
Det blir en fantastiskt saftig kakamed lite extra chrunch och smak av hasselnötterna. Perfekt tillsammans i exempelvis en snabbdessert – stekta äpplen toppade med rostade hasselnötter och en klick vaniljglass
Smulmuffins medäpple10 stora 2,5 dl vetemjöl2,5 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver0,25 tsk malen kanel1 krm malda nejlikor1,5 dl farinsocker1,75 dl mjölk2 ägg, lättvispade125 g smör, smält och avsvalnat2 äpplen, skalade och rivna Smuldeg1 dl vetemjöl0,5 dl strösocker1 dl havregryn50 g smör, hackat Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandats,smeten ska vara ojämn med klumparVänd försiktigt ner äpplenaFördela smeten jämnt i de förberedda formarnaBlanda ingredienserna till smuldegen i en skålNyp ihop blandningen till smulorStrö två teskedar smuldeg över varje muffinsGrädda i ca 25 minuter, tills muffinsen är gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler 10 stora. 2 äpplen
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Choklad kakorna blev med Marabou choklad i, och några med M&M i. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Receptet hittade jag inne på Jennys matblogg och det påminner väldigt mycket om dumle-kakor, ni vet sådana i folieformar med en nobless över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.