Gluten- och mjölkfri Apelsintårta. Jag valde att inte använda kardemumma och ingefära, som i det ursprungliga receptet, utan höll mig till ett botten med smak av apelsin
Goda var de, men det blev en enda stor kaka av alltsammans, som jag fick skära i rutor i efterhand. De här pepparkakorna är jag riktigt, riktigt nöjd med
This year I made a glutenfree gingerbread cake topped with a blue cheese frosting. I år tog jag ut svängarna lite mer när jag gjorde tilltugg till ett glöggmingel och bakade en mjuk, glutenfri, pepparkaka som jag täckte med en frosting gjord på mögelost och cream cheese
I decreased the amount of brown sugar by accident, but they were still really sweet, and increased the amount of salt, because I love the sweet & salt flavor together
Först börjar jag med Orange sponge cake med apelsin sås, andra gången bakar jag Marmorerad Apelsin rulltårta och den här gången bakar jag Apelsinkaka i långpanna
Well, well jag har ju gått och blivit (eller gått och gått, jag har varit det i flera, flera år men kommit på det nu) känslig mot gluten, så, det var ju ett måste att göra ett försök att återskapa den kakan i ett glutenfritt alternativ
To make the bottom of the cake smoother (if you’ll be decorating the cake with the bottom as the top) then take out a few spoonfuls of batter and spread it over the bottom of the cake pan
It's not that often I bake glutenfree bread but when I got the chance I couldn't resist taking it. Det är inte ofta jag bakar glutenfritt bröd hemma men när jag fick chansen kunde jag inte motstå den
Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver med en sil för att slippa klumpar i smeten. Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria
Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.