Blanda samman ingredienserna till fördegen och låt den stå ca 30 minuter.
Tillsätt vetemjöl, salt och margarin och arbeta degen gärna med maskin så den blir blank och smidig. Låt degen vila i bunken under plastfolie ca 20 minuter.
Ta upp degen och dela den i 4 delar. Rulla ut till små avlånga bröd och lägg på bakpapperklädd långpanna. Skåra bröden med riktigt vass kniv eller rakblad lite på snedden. Kan även göras efter jäsningen. Stjälp en plåt över och låt jäsa under plåten ca 45 minuter. Värm ugnen till 250°C.
Grädda bröden mitt i ugnen 3-5 minuter. sänk temperaturen till 225°C och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg och känns lätta. Tips: Ställ ev en plåt med vatten på botten av ugnen under gräddningen så blir brödskorpan extra knaprig.
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja
I morse gjorde jag så fantastiskt goda baguetter, ni vet sådär perfekta, sega men knapriga på ytan. Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Igår bakade jag de här goda baguetterna som alltid blir lika goda. Jag tycker att de här baguetterna är godast att äta med bara något gott smör till eller doppa i en god olivolja med lite salt i, det behövs inget annat pålägg eftersom brödet är så gott i sig
baguetter eller. Du kan välja om du vill baka ut 2 stora baguetter eller 3 smala. 3 smala baguetter eller 2 stora. Klipp ut 3 smala remsor av pappret som baguetterna ska ställas på
De här härligt frasiga baguetterna har visserligen lång jästid men kräver ingen större arbetsinsats. Baguetterna går också att frysa ogräddade för att sedan ta upp grädda vid ett senare tillfälle
Dela upp degen i två delar och skruva till två stora eller fyra mindre baguetter. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ca 30 minuter för stora baguetter och ca 20 minuter för mindre baguetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.