Det går lättast med en degskrapa av metall. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Idag bakade jag dessa otroligt goda ”polarbröd” och jag njöt verkligen av varje tugga. Finns inget som är så gott som en nybakad macka med massa gott pålägg på
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.