Milda.se
Frukost

Frukost

Goda recept på frukost
Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

Lägg vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt smält margarin, socker, salt, ägg och mjölk och vispa till slät konsistens
Rosenbröd

Rosenbröd

Värm vattnet (i mikron. ) till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Grekiska fetaostmuffins

Grekiska fetaostmuffins

Sätt ugnen på 225°C. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl med salt och bakpulver i en bunke. Blanda Milda Culinesse och honung i en annan bunke, rör i ägg, filmjölk och rosmarin
Scones med oregano

Scones med oregano

Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner Milda Culinesse, filmjölk, ost och smulad oregano
Svamp- och ostmacka

Svamp- och ostmacka

Sätt ugnen på grill. Dela svampen i fjärdedelar. Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Knäckebröd

Knäckebröd

Smula sönder jästen i degbunken. Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig
Omelett med oliv och tomat

Omelett med oliv och tomat

Sätt ugnen på 200°C. Skär tomat, potatis och lök i ca 1 cm stora bitar. Vispa ihop äggen och tillsätt Milda Mat och salt
Sparrisomelett

Sparrisomelett

Sätt ugnen på 150°C. Smörj en ungssäker form med Milda flytande margarin. Vispa ihop ägg, Milda Mat, mjölk, salt och peppar
Orm baguette

Orm baguette

Såsen. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda med majonnäsen, citronsaften och honungen. Låt vila tills baguetten är klar att läggas ihop
Våfflor - grundrecept

Våfflor - grundrecept

Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ner vatten och mjölk. Avsluta med att vispa ner Milda flytande margarin
Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

Koka upp vatten och salt, lägg i risgryn. Lägg på lock och koka risgrynen på svag värme i ca 10 minuter
Plättar

Plättar

Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och båda äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken
Amerikanska plättar

Amerikanska plättar

Sikta ner vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Blanda i salt, Milda fraiche och mjölk och rör till en slät smet
Havrebullar

Havrebullar

Mät upp havregryn och kross i en bunke, häll filmjölk och 3 dl av vattnet över och rör om. Låt stå ca 1 timme
Kavring

Kavring

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet i en skål. Häll upp i två smorda avlånga 1-liters bakformar
Anisbröd

Anisbröd

Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig
Bullar a la bake off

Bullar a la bake off

Man tar fram ogräddade bullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt servera nybakat till t ex frukost
Krukbröd

Krukbröd

12-14 st små lerkrukor (typ blomkrukor) Milda flytande margarin små rundklippta bakplåtspapper att lägga i botten på krukorna
Glutenfria frukostbullar

Glutenfria frukostbullar

Häll de torra ingredienserna inklusive jästen i en matberedare. Tillsätt i margarin och det fingervarma vattnet, kör maskinen i 3 minuter
Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet
Scones med russin

Scones med russin

Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en skål. Rör ner matfett och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg med hjälp av en träsked
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Rågbröd

Rågbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Värm halva mängden av degspadet i mikron och späd med resten av vätskan till rätt temperatur
Kyckling sandwich med avokado

Kyckling sandwich med avokado

Stek brödskivorna gyllenbruna i Milda. Kantskär dem. Rensa kycklingen fri från skinn och ben, finfördela köttet