Den ena fick laxfyllning, ägg- och kaviarfyllning och ädelostkrämsfyllning, och den andra fick en italiensk fyllning med prosciutto, soltorkad tomatkräm, olivkräm och färskostkräm med vitlökssmak
Olivkrämen i detta recept kan ersättas med goda svarta oliver om man har det hemma. Vill du ha en sås med sting i kan du tillsätta lite chili, t ex (vegansk) sambal oelek, i stället för örtkryddorna (de inom parentes i receptet)
Till det en mild sås med kräm av gröna oliver som finns färdig på burk. ½ dl grön olivkräm. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form
Bred på olivkrämen och garnera med små bitar oliver och lite färsk rosmarin. Crostini med olivpaté. Kör potatis, olivkräm och sardeller i mixern och blanda i ricottan till en jämn smet
Lägg en klick olivkräm på varje brödunderdel, lägg ett par salladsblad över. Torka av, pensla med olivolja på båda sidor och grilla skivorna ett par minuter på varje sida
Blanda resterande olivkrämmed yoghurten. Servera biffarna med grönsakerna, couscous och olivyoghurt. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över 1½ msk vinäger och 1 msk av olivkrämen. Blanda färsen med 4 msk vatten, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i 1 msk olja i medelvarm stekpanna ca 5 minuter. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. 135 g grön olivkräm
Fäst med tandpetare eller köttnål. Häll skyn i en kastrull tillsammans med vatten. Låt koka upp och red eventuellt av den med lite maizenastärkelse för ljus såser
Olivkrämen i detta recept kan ersättas med goda svarta oliver om man har det hemma. Vill du ha en sås med sting i kan du tillsätta lite chili, t ex (vegansk) sambal oelek, i stället för örtkryddorna (de inom parentes i receptet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.