30 g fiberhusk*. Det går snabbare med 35-37°C vatten – ca 60 minuter. Det går långsammare med svalt vatten, 1,5-3 timmar, men bröden blir godare. De jäser upp max 30-40%. 30 g fiberhusk*
2-3 tsk nystött kardemumma. Värm till 35-37 grader. Skär rullarna i ca 3 cm tjocka delar (eller önskad storlek). Låt dem jäsa ca 30 -40 minuter. 2-3 tsk nystött kardemumma
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
350 g valfri mjölk. 350 g valfri mjölk. Nilla's Kitchen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
3 dl vatten. Ljumma till 37 grader. Jäs ca 30 minuter. Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka. 3 dl vatten. 37 grader Rör ut jästen i degspadet. Sätt ugnen på 225 grader Jäs ca 30 minuter Arbeta degen på bakbordet. Dela degen i 16 bitar Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Plasta in och lägg i kylen och låt den vila där åtminstone 30 minuter. Efter ca 30 minuter är pajen klar, ta ut och låt svalna innan du njuter. *Naturligt glutenfri mjölblandning kan man välja rätt valfritt (tumregeln är 2-3 delar mjöl+1 del stärkelse+liiiiite xantangummi - när det gäller xantangummi är det bäst att man vet vad man gör, annars är det bättre att utesluta det helt)
Rulla ihop degen till en rulle och skär ut ca 3 cm tjocka skivor och placera i pappersformar på en plåt. Låt jäsa i ca 35 minuter eller tills de svällt upp ordentligt
3. 3 msk fiberhusk. 3 msk vatten. GÖR SÅ HÄR. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop den smälta kokosoljan med havremjölken, kanel, kardemumma, kokossocker och vaniljpulvret i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.