Stek brödskivorna gyllenbruna i Milda. Kantskär dem.
Rensa kycklingen fri från skinn och ben, finfördela köttet. Skala löken och strimla den tunt. Dela avokadon i halvor, ta bort kärnan och tärna avokadoköttet fint.
Rör ihop majonnäs och creme fraiche Rör ner lök, avokadotärningar och finstrimlat kycklingkött. Smaksätt med salt och svartpeppar. Skölj salladsbladen (gärna olika sorter) och bryt dem i mindre bitar,.
Lägg ut fyra brödskivor, bred lite fyllning på varje brödskiva och lägg på lite sallad. Lägg på fyra nya brödskivor och gör samma sak. Toppa med de sista fyra brödskivorna. Dela smörgåsarna på diagonalen, linda in dem i servetter för att undvika kladd när man äter dem!
Servera kycklingenmed sallad, bbq sås och pitabröd. Skär kycklingfiléerna i bitar. Smaka av med salt. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i matfett, ca 1 minut på varje sida. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och stek klart i 12 - 15 minuter. 2 kycklingfiléer
4 900 g potatis 1 msk olja salt och peppar ca 900 g kycklinglår 3 msk sweet chilisås 2 tsk soja 1 vitlöksklyfta Tomatsallad 250 g körsbärstomater 1/2 rödlök 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1/2 ask persilja (à 20 g) Avokadoröra 2 avokado 1/2 citron 1/2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Packa in dem i glad pack om du ska ha dem med dig på picnick, annars är det bara att hugga in. Skär alla grönsakerna i fina små tärningar, även ost och kyckling
Så jag har inte hunnit lägga upp så många recept men blev så klart hungrig för det var tid för att äta och tänkte att jag skulle bara en kyckling men så började jag leka med både mangon och avokadon som jag hade hemma och tänkte att varför inte göra en lätt sallad av det hela
Grilla sedan kycklingen på medelvärme, eller stek den i pannan till precis genomstekt. Om man har ont om tid är en färdiggrillad kyckling en bra alternativ, men godast blir det såklart om man grillar själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.