Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar. Bryn köttbitarna i omgångar i flytande margarin i en stekpanna. Lägg efter hand över köttet i en gryta.
Strö vetemjöl över köttet, tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i vatten, Fond du Chef och vin. Tillsätt salt, svartpeppar, lagerblad, timjan, vitlök och lök skuren i klyftor.
Koka grytan under lock på svag värme ca 1 timme.
Skala och skiva morötterna. Snitta och skölj och skär purjolöken i bitar
Lägg först ner morötterna i grytan och sedan purjolöken en stund senare. Fortsätt koka ca 30 minuter.
Smaka av med senap. Strö över rikligt med hackad persilja vid serveringen. Servera grytan med kokt potatis eller ris.
Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). De senaste veckorna har jag haft mycket att göra i skolan eftersom jag har bestämt mig för att ta examen nu i vår
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.